SZYNKA WŁOSKA

SZYNKA WŁOSKA

Jest to tradycyjna dojrzewająca szynka włoska, charakteryzująca się wysoką jakością zarówno smakową jak i odżywczą. Do jej produkcji wykorzystuje się udźce wieprzowe pochodzące od zwierząt z wyselekcjonowanych gospodarstw, spełniających odpowiednie warunki hodowli wieprzowiny, które potwierdzają certyfikaty wysokiej jakości mięsa. Szynka wieprzowa o początkowej wadze około 13 kg, trwającym 12 miesięcy procesie dojrzewania waży 7 kg, i w takiej postaci pojawia się na rynku. W procesie produkcji nie stosuje się żadnych konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Szynka nie zawiera glutenu, nabiału i wielu innych alergenów.

Produkt dostępny w postaci:
  • Cała ok. 7,5 kg
  • Połówka ok. 3,5 kg
  • Ćwiartka ok. 1,6 kg
  • Plastry 500 g
  • Plastry 80 g