BRESAOLA

BRESAOLA

Jest  to  typowy  włoski  specjał, wytworzony z  mięsa  wołowego. W procesie produkcji mięso, po przyprawieniu ziołami i solą, pozostawiane jest na 3 miesiące w odpowiednich warunkach atmosferycznych, gdzie dojrzewa i wysycha, tracąc przy tym około 40% swojej pierwotnej wagi. Bresaola jest lekkostrawna i wykwintna w smaku. Jednocześnie posiada wysokie wartości energetyczne.

Pokrojona w cienkie plasterki z dodatkiem octu balsamicznego, kilkoma listkami rukoli, tradycyjnym włoskim parmezanem i kieliszkiem czerwonego wina może stanowić element wytwornej kolacji.

Do wytworzenia 100 g produktu użyto 126 g mięsa wołowego.

Produkt nie zawiera glutenu.

Produkt dostępny w postaci:
  • Cała ok. 3 kg
  • Połówka ok. 1,5 kg
  • Plastry 500 g
  • Plastry 80 g